Daarom Solatube

 • Grote lichtopbrengst met relatief kleine diameter

 • Uitstekende lichtkwaliteit, lichtkleur en lichtweergave

 • Eenvoudige installatie

 • Weinig tot geen aanpassingen aan constructie

 • Uitstekende thermische isolatiewaarden

 • Goede geluidsisolatie

 • Geen inkijk van buitenaf

 • Tot 20 meter verlengbaar

 • Inbraakveilig

 • Weert uv-straling

 • Onderhoudsarm

 • Esthetisch verantwoord

Hoe dan?
De originele Solatube daglichtbuis haalt het daglicht van buiten naar binnen. Een koepel met een relatief kleine diameter vangt het daglicht via het dak (of via gevel of op de grond) op. Een reflecterende buis met de beste technologieën zorgt ervoor dat het daglicht tot wel 20 meter verplaatst kan worden met eventuele bochten inclusief. Een smaakvolle afwerking creëert u met de plafondplaat. Deze armatuur aan uw plafond zorgt voor de diffuse verspreiding van het licht, ongeacht de stand van de zon!

Waar dan?
‘Waar dan?’ hoor ik u bijna denken. Nou, bijvoorbeeld in iedere kamer van het huis, in uw bedrijfspand, in de sportschool, in het vakantiehuisje, in de sauna, in een magazijn; eigenlijk in iedere de door u gewenste ruimte.  Van woning- tot utiliteitsbouw en van plat dak tot hellend dak en met iedere dakbedekking.

1
2
3
1

De koepel vangt het daglicht op.

2

Een reflecterende buis transporteert vervolgens het daglicht.

3

Een plafondplaat naar keuze verspreid het daglicht diffuus de ruimte in.

Wat zeggen onze klanten?

“Dankzij de Solatubes is de ruimte op een milieuvriendelijke manier verlicht. De kunstverlichting hoeft minder vaak aan. Ik merk dat het daglicht prettig is voor de schapen en voor mij om in te werken.” 

Aart van den BrandhofHerder schaapskooi

“Wij hebben juist voor Solatube gekozen, omdat het licht dat de tube opbrengt zorgt voor een betere kleurweergave. Dat is vooral in deze branche erg belangrijk.” 

dhr. C. EsserDirecteur en eigenaar BMW Motor Houtrust

“Wij zijn zeer tevreden met het resultaat. Het werkklimaat is ook aanzienlijk omhoog gegaan sinds het daglicht in de lange hal komt. De Solatubes hebben een goede lichtopbrengst, je merkt duidelijk verschil.” 

Frank de BeusTechnisch beheerder Flora Holland

“De Solatubes geven ons het hele jaar door  veel en comfortabel daglicht. We zijn echt verrast door het resultaat van de geplaatste Solatubes, ook wat betreft isolatie. Voor onze gehele woning hebben wij door professionals een meting naar warmteverlies laten uitvoeren. Hieruit is gebleken dat het warmteverlies bij de Solatubes echt nihil is.”

Arie den HartogEigenaar woning

“Mijn favoriete optie aan dit hele huis zijn toch wel de Solatubes.”

Dennis IJsselsteinProjectachitect Prêt-à-Loger

“Met de Solatube daglichtsystemen is er voor passiefhuizen een ingenieuze mogelijkheid voor extra daglicht in huis. Een passiefhuis met veel natuurlijk licht ontspant.”

dhr. E. FrankeArchitect

“Tussen de vergaderingen door is het heerlijk om in de gang even tot rust te komen, een bakje koffie te doen en jezelf op te laden voor de volgende vergadering. Daglicht helpt hier enorm bij.”

Diederik Zeeuw van der LaanDirecteur Van der Valk Hotel Hilversum

“De eerste keer dat ik binnenliep na de Solatube inbouw dacht ik dat de gasten de lamp aan gelaten hadden. Met de Solatubes komt er echt een bak licht binnen. Je merkt dat gasten de lampen minder gebruiken.”

Jos van der PanneEigenaar vakantiebungalows De Roek

“De Solatube systemen zijn erg mooi. Je kunt je bijna niet voorstellen dat je in dat gedeelte van het gebouw onder een dikke laag grond loopt, zo licht is het.”

dhr. W. HaastCoördinator technische dienst woonzorgcentrum de Volckaert
© Copyright - Solatube