Thema van de maand: logistiek

Staat u stil of gaat u mee in de logistieke veranderingen?

Circulariteit en duurzaamheid houden de gemoederen al een geruime tijd bezig in de logistieke wereld. In het jaar 2018 is het aantal verduurzaamde logistieke distributiecentra met ruim 25% toegenomen en dit zal zich de komende tijd in een versneld tempo opvolgen. Ontwikkelaars, investeerders en eindgebruikers van logistiek vastgoed vinden duurzame investeringen in gebouwen steeds belangrijker. Heeft u al de nodige aanpassingen getroffen?

Energieverbruik
Het reduceren van energiekosten is interessant in logistieke ruimtes. Eén van de factoren waarop een flinke reductie behaald kan worden zijn de energiekosten van kunstverlichting. Met de toetreding van daglicht middels een Solatube daglichtbuis wordt er diffuus daglicht naar binnen gehaald. Tegelijkertijd worden de isolatiewaarden van het pand zo goed mogelijk behouden.

BREEAM
Een kleine een derde van alle gerealiseerde distributiecentra in 2018 is BREEAM gecertificeerd. De criteria daglichttoetreding speelt hierbij altijd een rol. Een Solatube daglichtbuis is breed toepasbaar in zowel nieuwbouw als renovatie en in iedere sector en verblijfsruimte. Door het ontwerp van het product zijn weinig aanpassingen in de constructie vereist. Dankzij de verschillende diameters heeft Solatube altijd een oplossing voor uw vraagstuk. Daglichtprofessional Techcomlight helpt u bij het behalen van het BREEAM certificaat door middel van daglichtberekeningen. Wilt u naast daglicht ook kunstverlichting meenemen in deze berekeningen? Dat kan!

TechLED en sensoren
Een Solatube kan worden geüpgraded met de toevoeging met kunstlicht in de daglichtbuis, waardoor de Solatube tevens fungeert als een lamp. De TechLED vult automatisch aan met kunstverlichting naarmate het daglicht afneemt en werkt op basis van sensoren.

Stilstaan of doorgaan
Door de groeiende behoefte aan groene voorzieningen wordt de duurzame logistiek steeds verder ingericht en bovenstaande manier is er één van. U ziet, de logistieke vastgoed sector staat niet stil. U wel?

© Copyright - Solatube