Thema van de maand: woningen en privacy

Daglicht en toch privacy thuis? Dit is de oplossing.

Een fijn huis om in te wonen wordt mede gecreëerd door de aanwezigheid van daglicht. Wij, mensen, functioneren namelijk het beste in een leefomgeving met veel daglicht. Er zijn vele manieren om licht aan te brengen in een woning, maar niet iedere toepassing is wellicht geschikt voor uw huis voor uw project. De Solatube daglichtbuis is een oplossing die nagenoeg overal toegepast kan worden.

Het toepassen van een Solatube is een slimme manier om uw huis of project te verlichten met daglicht. Het fijne aan dit systeem? Het is geluids- warmte-, uv-werend én isolerend en bovendien heeft u geen last van inkijk van buitenaf. Op deze manier behoud u uw privacy. De opvallend kleine diameter van de koepel brengt verrassend veel daglicht naar binnen. Het daglicht wordt door middel van een reflecterende buis naar de juiste ruimte getransporteerd. Een fraaie plafondplaat vormt de afwerking van het daglichtsysteem. De plafondplaten zijn verkrijgbaar in diverse varianten, zodat een Solatube altijd past bij uw interieur.

Nieuwe ‘vlakke’ koepel
Recent is er een aanvullend design geïntroduceerd. Naast de welbekende ronde koepel, bedoeld om het daglicht mee op te vangen, bestaat er nu ook een ‘vlakke’ koepel voor hellend dak. Op deze manier wordt het daglicht op precies dezelfde manier getransporteerd, alleen het grote verschil is dat het er visueel anders uitziet. Esthetisch verantwoord is dat!

© Copyright - Solatube